Andreas
Ezinga.

links rechts

“Gedreven mensen die met passie ondernemen, die willen we graag helpen groeien”

Wie is Andreas?

Met meer dan vijftien jaar ervaring als corporate- en herstructureringsadviseur voor KPMG en Business Creation is kansen zien een tweede natuur voor Andreas. Voor de start van Axivate Capital heeft hij een lange staat van dienst opgebouwd in M&A-transacties en als hands-on investeerder en gespecialiseerd in leisure, professional services en consumer products.

Waar krijg je energie van?

Van  stevige uitdagingen. Bijvoorbeeld bedrijven helpen bij een turn-around. Ik kan mensen verbinden en ook in lastige omstandigheden oplossingen bieden. Zo zorgen we ervoor dat ze weer gaan groeien. Door aan de juiste knoppen te draaien, maken we de samenwerking tot een succes. 

Hoe ga je te werk?

Ik ben er graag bij, midden in het bedrijf. Dus niet eens per kwartaal een voortgangsoverlegje. Met de mensen zelf aan het werk gaan, ook op moeilijke momenten. Mijn eerste investering was in een doorstart van een  chocoladefabriek. We moesten moeilijke beslissingen nemen, dan ontstaat er veel onzekerheid op de werkvloer. Wekenlang was ik bij iedere wisseling van de shifts, ook ’s nachts, om mensen gerust te stellen. Het is de klus waar ik met het veel plezier op terugkijk, ook omdat het bedrijf uiteindelijk heel succesvol is geworden. 

Naar wat voor ondernemers ben je op zoek binnen Axivate?

Ik hou van ondernemers die creatief ongrijpbaar zijn. Waar de passie en de drive van afstraalt. Mijn toegevoegde waarde ligt dan in het structureren, met als doel dat de ondernemer zich kan richten op hetgeen waar hij energie van krijgt. Ik kan weinig met ondernemers die te “self confident” zijn. Zelfverzekerdheid moet, maar niemand weet alles, dus durf je ook kwetsbaar op te stellen. 

Waar vullen jullie elkaar aan binnen Axivate?

Nou, we lijken eigenlijk wel op elkaar. We zijn alle drie ondernemers, met veel ervaring bij het begeleiden van bedrijven. We kunnen met z’n drieën heel snel schakelen, dus als er een extra ronde nodig is dan doen we dat. Maar, ik trap weleens op de rem om er eerst voor te zorgen dat het fundament sterk genoeg is om weer verder op te bouwen. 

We ondernemen samen, dat is onze kracht.
Wil je kijken of we elkaar kunnen versterken?

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.