Rutger van
Zuidam.

links rechts

“Gedreven mensen die met passie ondernemen, die willen we graag helpen groeien”

Wie is Rutger?

Met meer dan vijftien jaar ervaring in business development, ondernemerschap en investeringen in de gezondheidszorg & IT is Rutger ondertussen een ervaren expert die de uitdagingen en het speelveld goed kent. Zijn kracht ligt in operational excellence, business development, marketing, stakeholder management, sales en zijn netwerk. Handson levert hij waar gewenst een bijdrage die je verder helpt.

Wat typeert jou als ondernemer?

Het mooiste vind ik nog steeds een bedrijf vanaf 0 op te bouwen en de creatieve ideeën die je hebt in te zetten om de zorg toekomstbestendig, beter en uitkomstgerichter te maken. Impact in iets dat er echt toe doet voor iedereen; Zorg.

In 15 jaar heb ik alle fases van bedrijfsgroei meegemaakt en merkte ik ook dat er een plafond zat aan mijn persoonlijke vermogen om in een complexe, politiek gevoelige bedrijfstak energie te kunnen blijven geven in het ondernemerschap.
Vernieuwing en verandering, waarbij schaling en consolidatie noodzakelijk zijn, maar ook meer managementvaardigheden vragen dan ondernemerschap, maakte in combinatie met de politieke belangen dat ik zag dat ik mijn kennis en ervaring steeds meer op een andere manier in ging zetten.

Als vanzelf kwam ik meer in aanraking met investering- en bestuursrollen en het begeleiden van startende ondernemers en ondernemingen.  Hier kan ik weer op een hele andere manier mijn ondernemerschap inzetten en dat bevalt mij enorm.

Waar ben je op dit moment zoal bij betrokken?

Ik ben op dit moment onder andere bestuurder bij Health innovation park. Ook ben ik als investeerder en mentor al een aantal jaren betrokken bij Rockstart digital health, en als investeerder en investeringscommissie bij Healthy Capital. Daarnaast als strategisch adviseur voor onder andere acquisities voor Compugroup medical en heb ik nog enkele directe kleine belangen in een paar kleine startups binnen de zorg & IT.

Bij Axivate Healthcare participeer ik financieel mee en ben ik het teammember verantwoordelijk voor de Healthcare investeringen.

Hoe werk je samen met bedrijven waarin jullie investeren?

Voor mij is het heel belangrijk dat we samen het avontuur aangaan. De ondernemer is de ondernemer, maar uit ervaring weet ik dat het heerlijk is als je waar nodig een beroep kunt doen op mensen die aan je kant staan en de dingen waar je tegen aanloopt al eens meegemaakt hebben. Die met je mee weten te denken in strategie, bedrijfsfase of sales en je helpen om het bedrijf een nummer 1 positie te geven en daarvoor de beschikbare middelen aan kunnen rijken (naast de financiele middelen). Daar wil ik actief bij helpen en ben ik ook waar wenselijk op werkdagen beschikbaar voor de ondernemer.  

Wat vind je belangrijk aan ondernemers waar je mee werkt?

Ondernemers met een passie en 100% focus. Eager en met verbeeldings- en realisatiekracht. Leergierig, eigenwijs, maar altijd met de win-win en het doel voor ogen. En natuurlijk is het erg plezierig als er lol en een goede klik en energie is! Wat ik helemaal leuk vind is als ze een specifieke expertise hebben die ik niet heb en waar ik van kan leren.

Wat breng jij mee bij participaties en overnames?

Mijn meerwaarde zit in mijn ondernemerservaring, creativiteit en netwerk. Maar ook als het gaat om operationeel excelleren weet ik inmiddels in de breedte hoe je een organisatie laat groeien. Deze ervaring deel ik graag en zet ik graag in. Samen met de andere teamleden en hun expertise.

Toegevoegde waarde rest van het team

De andere teamleden van Axivate hebben allemaal meer dan 20 jaar ervaring, als ondernemer, met overnames, participaties, verkoop, financieringen, herstructurering en alles wat verder komt kijken om als onderneming de volgende stap te zetten.

We ondernemen samen, dat is onze kracht.
Wil je kijken of we elkaar kunnen versterken?

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.