Taco
Kievit.

links rechts

"Ik wil niet op de stoel van de ondernemer zitten, maar samen de rit maken, met een gezamenlijk plan."

Wie is Taco?

Een creatieveling die met bewezen succes bouwt aan bedrijven. Na zijn studie aan de Rijksuniversiteit Groningen deed hij ervaring op bij KPMG, Rabobank international en Boer & Croon om daarna verschillende directeursfuncties te bekleden. Jarenlang heeft Taco zich bezig gehouden met overnames, fusies en participaties voordat hij de stap zette om zich richten op hetgeen waar hij heel blij van wordt. Niet te remmen in zijn enthousiasme om tot het beste resultaat te komen is hij sinds 2016 vennoot binnen Axivate.

Waarom ben je uit de advieswereld gestapt?

In de advieswereld ben je kort betrokken bij trajecten. Het zijn hele intensieve processen met als eindresultaat een deal. En als het echte werk ging beginnen dan zat mijn werk er op, dan bleef de telefoon ineens stil. En dat vond ik onbevredigend worden. Ik vind het veel leuker om langer betrokken te zijn, om samen de groei te realiseren. En dat kan ik hier, het wordt steeds leuker en ik krijg er ontzettend veel energie van. 

Wat is jullie meerwaarde?

Zie ons als een extra set ogen, niet als de mannen die erop uit zijn om je zeggenschap in te perken. Ik ben graag een klankbord, en zit daarbij absoluut niet om een mening verlegen. Maar wel met als doel de tent beter te laten draaien. Daarvoor duiken we diep de motor in, met peilstok en al. Met rapportages en onze ervaring proberen we de processen beter vorm te geven, zodat er ruimte ontstaat voor groei. 

Blijft de ondernemer de ondernemer?

De ondernemer onderneemt al; wij helpen versnellen. We helpen de ondernemer processen beter vorm te geven, omdat het anders begint te piepen en te kraken. Dat is precies waar wij onze toegevoegde waarde willen en kunnen leveren. Ik wil niet op de stoel van de ondernemer zitten, maar samen de rit maken, met een gezamenlijk plan.

Wat vind je belangrijk aan ondernemers waar je mee werkt?

Integriteit is het allerbelangrijkste. Maar zeker niet het enige. Ik ga eerder voor de vent dan de tent. Ik vind het onwijs prettig als mensen humor hebben, levenslust en zelfspot. Daarbij complementair te zijn aan elkaar, dan kun je op een gegeven moment als een geoliede machine samenwerken. 

Wat breng jij mee bij participaties en overnames?

Mijn meerwaarde zit echt in het financieringtechnische gedeelte. Juist daar creatieve oplossingen bedenken, met constructies waarbij de ondernemer meer profiteert als het skyhigh gaat. De ondernemer houdt daarbij veel meer zijn eigen rol. Ik merk dat deze manier van werken veel ondernemers aanspreekt.

We ondernemen samen, dat is onze kracht.
Wil je kijken of we elkaar kunnen versterken?

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven.
Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.